16 Ağustos 2016 Salı

Efsane İçişleri BAKANI TANTAN






                                          Devlet Karar Mekanizması DÜŞÜNMELİ !!!
EFSANE & OPERASYONLAR
1980 öncesi dönemde, İstanbul sokaklarının en güvensiz, anarşi ve terörün hakim olduğu yıllarda, Tantan narkotik, asayiş şubelerinde görev yaptı ardından İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.
Tantan, dürüstlüğü ve çalışma aşkı sebebiyle her kesim tarafından sevildi, Milliyetçi çizgide olduğu için bir takım örgütlerin hedefi olmuştu! Huzur bozucu, bölücü ve yıkıcılara o dönem İstanbul’unda geçit vermedi. Özellikle küçük İstanbul olarak bilinen Fatih'te basmadığı mekan, girmediği kahvehane kalmadı, nerede suç var Efsane Ekip oradaydı. Mali Şube'de, Narkotik ve Asayiş şubelerinde gerçekleştirdiği operasyonlar yüzünden üstleri tarafından devamlı uyarıldığını basından biliyoruz, ancak Tantan yılmadan her türlü vak'anın üstüne gitmiştir.
Beyoğlu’ndaki genelev işletmecisi Ermeni kökenli Manukyan'ın mekanlarına hiçbir polis giremiyordu, korkuyordu hatta bazı polislerin o dönemlerde Manukyan’ın kiracısı olduğu yazılıp çizilmişti ancak Tantan usulsüzlüğü yakaladı mı acımaz ve görev aşkı ile Manukyan'ın mekanlarını basar bir çırpıda. Üstleri bu durumdan rahatsız olsun olmasın Tantan için fark etmez, Efsane Ekip anarşiye, hırsıza, katile, soyguncuya, vurguncuya geçit vermedi.
Tantan, İstanbul'da fuhuşa, teröre, uyuşturucu tacirlerine geçit vermedi. Milliyetçi Cephe döneminin İçişleri Bakanı Korkut Özal, Tantan ile beraber çalışmış ve İstanbul'da büyük bir operasyon olan Fazilet Operasyonlarını gerçekleştirmiştir. Bu operasyonun başına Tantan getirilmiş bizzat Özal tarafından. Kodaman mekanı olarak bilinen kimsenin basamadığı Moda Deniz Kulübü'nü basmış herkesi şaşkına çevirmiştir. İstanbul o dönemlerde her ne kadar anarşi ve terörle yaşamasına rağmen Tantan gibi Adalete hizmet eden polis şefleri sayesinde bir nebze dahi rahat nefes almıştı. Tantan'ın mıntıkası olarak bilinen Fatih'te olayların az olması Tantan'ı farklı kılan bir faktördür.
Yıllar 1999'u gösterirken, Tantan DSP-MHP-ANAP koalisyonunda İçişleri Bakanlığı görevine getirilir. Bu görevi Haziran 2001'e kadar sürdürür. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'da polis müdürü Sadettin Tantan gibi aynı çizgidedir, herhangi bir sapma söz konusu bile değildir.Operasyonel faaliyetleri ile gün yüzüne çıkmamış yolsuzlukları ortaya çıkarır. Bu sefer makamı, mevkisi daha büyüktür, artık O her olayın üzerine rahata giderim diye sanırken, kazın ayağının öyle olmadığını anlar ve partisinin lideri aynı zamanda Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz tarafından kızağa, Gümrük Bakanlığına çekilir, Ancak Tantan herkesin beklediği gibi bu görevi asla kabul etmez! Ve Açıklamasını yapar. "Beni Tapınak Şövalyeleri Görevden Aldırdı!" der. Ve çok doğru bir konu üzerinde dikkatleri küresel sermaye baronlarına çeker.
Tantan'ın üzerine gittiği olay günümüzde bile etkileri olan hatta Ortadoğu'daki gerginliğin artma sebebi Mavi Akım ve Beyaz Enerji Operasyonları konusudur, Tantan hükümete bilgi vermeden özellikle Jandarma ile beraber yürüttüğü bu operasyonlarda Devletin tüm enerji kaynaklarını peşkeş çeken kişilere yapar operasyonu! Mesut Yılmaz'ın da yakınları olduğu iddia edildiği için Tantan kızağa çekilir, ancak Tantan bunu kabul etmez ve hem ANAP'tan hem Bakanlıktan istifa eder.
Devlet Devlet Adamını Bilir..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder